Het doel van vriend zijn van Carie is vooral gezelligheid, lachen, en elkaar blijven tegenkomen. Het is een hele andere benadering, die voor niet kunstliefkenners of liefhebbers een drempel wegneemt. Deze manier is dus ook een eye-opener voor kunstliefhebbers. Het mag gewoon vrolijk en gezellig zijn en juist dan wordt er open met elkaar gesproken.

Wat kun je verwachten?

We zijn nu aan het rondwandelen in het Ginneken in Breda waar we even de 76 werken van Carie bekijken maar ook een ontspannende wandeling maken in een geweldig gebied.

Dan komt er 4 en 5 mei aan. De landelijke atelierdagen in België. Een proef daarvan hebben we net achter de rug en het was super.

Het Wortelhuis en de zaal zien wij als een centrum/wortel waar we hopen een groeiende groep mensen te ontvangen die met elkaar iets speciaals willen meemaken. Waar op dat moment niet alleen de hoofdrol toebedeeld is aan kunst.

We doen ons best om het te laten groeien. Zodat we mooie, gezellige uitstappen kunnen organiseren en herinneringen creëren. We hopen dat jullie hierover vertellen tegen jullie vrienden en ze mee gaan brengen en/of aanmelden. Een gezellige formule, dat is de bedoeling.

We hebben de zaal alweer besproken en hopen dat we er weer een feestje van maken. Net zoals kunstenaars vroeger atelierfeesten organiseerden. Meer hierover krijg je dus in de nieuwsbrief van de vrienden van Carie.

Dan hangt ze eind augustus een weekend in Knokke. Hoe leuk zou het zijn als we daar samen een weekend zijn. In 2023 hadden we Anslem Kiefer en Hilma af klimt. Mogelijkheden genoeg. Misschien kunnen we een keer lezing houden over Van Gogh en daarna een keer een uitstap naar het Van Goghmuseum. Ze heeft er echt wel een heel andere kijk op.

We proberen dus een weg te creëren om op een nieuwe extra manier kunst te ervaren. Eentje die niet te serieus is en daarmee de gevoeligheid juist oproept.

We willen net als bij musea dat vrienden van Carie op de hoogte blijven, dat we elkaar blijven ontmoeten.

Lief bedoelde cadeautjes op zulke exposties willen we niet maar zonder een jaarlijkse ondersteuning kunnen wij dit niet voor elkaar krijgen. We denken net als bij musea aan een jaarlijkse bijdrage van 30 euro per persoon. Wij zijn geen musea. Dat is onze bedoeling ook niet want aan die 'strakke regels en voorwaarden' willen we eigenlijk niet voldoen maar  we worden dus ook niet gesubsidieerd. We geven alles om dit te kunnen verwezenlijken. Ons huis en heel ons leven. Veel bezoeker hebben dit intussen al opgemerkt. We hoeven geen medelijden maar we willen iedereen gewoon feestelijk blijven ontvangen. Jullie zijn de eerste groep waar we mee gaan werken en vanuit jullie willen we graag dat dit verder gaat groeien.

Dit begon in het weekend in december al te werken. Sommige brachten zelfs 8 mensen mee en die hebben, op de foto's te zien, een heerlijke avond gehad. 

Het werk van Carie hangt 23-25 augustus 2024 dus in het Casino in Knokke en we zijn daar zelf ook. Als je vriend bent krijg je dus 7,5 euro korting op de entree ( een entreekaartje kost 20 euro). 

 We geven nu trouwens dus ook kunst en wandel arrangementen uit in een geweldige omgeving in Breda (Locatie Breedonk in het Ginnekenen, zie boven in de balk op deze website).  Op zo een arrangement krijg je als  vriend 2,5 euro korting.

De plannen zijn om een paar keer per jaar een nieuwsbrief de deur uit te doen.

Vriend van Carie worden (het beestje moet nu eenmaal een naam hebben) doe je door jaarlijks 30 euro per persoon over te maken op rekening nummer BE04363228366231. Met vermelding van je naam en mail adres. Soms kun je het teken @ niet  bij je overschrijving vermelden. Dit los je op door gewoon ad te schrijven. Bijvoorbeeld: carie60adhotmail.com. 

Hopelijk maken we er gezellige herinneringen mee.

Heel erg dank je wel, zin in en superleuk!!