Ze heeft het vaak over de lijst. De lijst die haar 'gewoon' maakte.

Een opsomming van een gedeelte van de lijst. De lijst die eerst voelde als lijst van opgave maar daarna als een geschenken lijst aanvoelde. Voor mij verdween de lijst. Het werd puur natuur leven. Het gaf mij een wereld van verschil.

Deze lijst is de echte bronvermelding van mijn werk. Je ziet het ook in de witte doorstromende lijn in mijn werk.

De lijst verdween stapsgewijs en gaf mij een wonderbaarlijk leven. Wonderbaarlijk is niet altijd geweldig maar wel interessant. De lijst werd geen doe lijst maar een geschenken lijst. De lijst groeide en ik groeide. Ik merkte dat met iets nieuws erbij ik telkens verder kwam:

Echt natuurlijk leven geeft een vertrouwelijk leven:

Hier volgt een eerste poging voor wat het voor mij al die jaren in hield, het werd mijn lijst: 

 

Geen sieraden. Vroeger droeg men alleen sieraden bij uitzonderlijke feesten. Door ze alle dagen te dragen voel je niet compleet en daardoor voelt het soms of  je dus los van weten kiest. Een ring stopt je vinger gevoel. Een ketting sluit net een fijn stuk van je hoofd en je lichaam af. We voelen dat niet meer maar eigenlijk toch wel. Het zijn onze vragen die ons doet twijfelen. We hebben de verbinding niet compleet.

Dagelijks geen onnatuurlijke sport. Beweeg natuurlijk. Beweeg een sport die geen blessures veroorzaakt. Ik vond het in houdingen, ontspannen fietsen en wandelen, Hardlopen dient voor gevaarlijke situaties. Tast het zelf af wat echt voor jezelf goed voelt. Stil staan kan een enorme vibratie geven! (overal bij stilstaan).

Vertrouwelijk leven- ik zit nu eindelijk in deze realiteit en het geeft een sprookjesachtig, verantwoordelijk,  meer dan normaal zijnd leven.

Biologische poetsproducten.Je hoeft daar minder mee te poetsen want chemische spullen trekken stof aan, biologische precies zoveel dat je betrokken blijft bij je huis. De balans klopt. 

Biologisch wasmiddel, biologisch wc papier

Biologische afwastabletten

Alle dagen nagellak stopt. Nagels leven net als haar. Ze nemen op en geven af. Niet met alle dagen nagellak erop. Dan voel je dingen niet die je zo graag zou willen voelen. Dat is het leven zeggen we dan maar dat is het niet. Vroeger alleen bij feesten nagellak. Feesten waren toen niet elk weekend.

Biologische shampoo en geen chemische haarlak of nog erger. Open haar (golvend) geeft je het gevoel en antwoord, samen met al de rest, dat je op de juiste weg zit. 

Geen chemische kapper. Misschien bio kleuren als je eigen kleur vervaagt. Ik weet nog niet of dat bij mij gaat zijn.

Geen spijkerbroeken, geen riem, geen stijve stof, dit om het lichaam te laten doorstromen met zacht en dus open te houden.

Geen make-up- wel biologische verzorging. 

Biologische handcrème.

Elke dag je verantwoordelijke aardse taak uitvoeren, hij geeft daar de tijd voor, eerder geeft hij geen informatie.Je dromen komen met dit meer dan uit.

Geen koffie als dagelijkse drank eventueel wel als medicijn. Koffie is zwart water, dat gaat niet samen met verlichting. Een boeket bloemen in een glazen vaas met koffie zetten of in een glazen vaas met kruidenthee geeft een heel ander gevoel. Je geeft je lichaam dat. Voor mij geen alcohol, ik ben de nuchterste van diegene die zich hier te nuchter voor voelt, niet roken, geen drugs. Drink ik nooit, ongeveer 3 procent is toegelaten, twee keer per jaar haalde ik niet. Het was dan juist een extra.

Met de groei van de lijst passeerde ik stapsgewijs tal van geloven. In elk geloof vond ik een stuk van de lijst. Een stuk wat ik niet over mocht slaan. Elk stuk is even belangrijk. Het zijn sleutels.

Geen zonnepanelen op ons dak, vanwege de te sterke stroming boven mijn hoofd. 

Een dieselauto- onvoorwaardelijk kreeg ik die maar nog erger, ik wist dat ik hem moest aannemen terwijl het niet biologisch leek (uit aangeleerde overtuigingen).  Ik las daarna het aardse zuivere.

Alles biologisch op gebied van kunstenaarsproducten en uitgeven boeken enz.

Biologische potgrond

Geen parfum maar zuivere verzorging, biologische deo

Heel die lijst laat je bijvoorbeeld veel gemakkelijker de juist partner vinden. Niet altijd!, Niet als het niet de bedoeling is. Je kunt meerdere partners nodig hebben. Hoe jonger soms iemand een partner vind, hoe beter de relatie regelmatig is? Dat klopt ook want toen was je nog het zuiverst.

Geen chemische kleding of lingerie

Geen chemische medicatie

Het modieuze niet blindelings volgen. Je mag daar geen acceptatie in voelen. As je mee loopt met de mode krijg je een blik van oh zij begrijpt het. Die blik mag je als kunstenaar niet ontvangen. Dan stop je. Die blik mag een kunstenaar alleen krijgen door zijn kunst. Verkleed je niet.

Geen harde materialen; stoffen, bio lederen tas.

Wel 100 gr biologisch vlees per dag mocht/moest ik.

Nooit voor de volle 100 procent gaan maar zeker voor 97 procent, anders is het een houvast en het gaat hier over open natuurlijk leven. Met familie en vrienden niet over die 3 procent gaan.

Niet dagelijks in bad, niet zuiverend. Eerder een paar keer per jaar hoogstens. Ik douchte niet kort, ik douche hoogstens om de dag. 

Een variant op Qi gong, mijn passende vorm. 15 jaar lang elke dag minstens een uur. Liggende houdingen in het begin van de ochtend, tussen de middag en als afsluiting in de avond enz. 

5 dagen per week room naast de thee. 

Bijna dagelijks buiten rondom de kerk in biddende ontvangende houding. Het binnen de kerk niveau had ik intussen gehaald.

Geen schoonheidsspecialiste maar goede producten en 'zuiver' eten. De massage tafel in mijn qigong kamer is de vervanger van het bad. Als ik daar op ga liggen in de juiste houding doorstroomt dat mijn lichaam schoon.

Alleen vliegen voor vakanties die je geestelijk voeden.

Biologisch dekbed, geen dons vanwege plukken dieren maar schapenwol.

Geen te goedkoop gefabriceerd eten of kleding

Biologische sinaasappelsap elke ochtend. Het is niet minder!

Ander ontbijt, Griekse biologische yoghurt met eigen mix van granen. Je voelt welk stadium wat je lichaam nodig heeft en daar maak je een mengeling van. 

Geen synthetische stoffen.

Met biologische pantoffels sta je al ver in nuchter denken.

Schoenpoets is mij laat gelukt om  biologische te vinden. Zo lukte tandpasta puur zonder fluoride mij ook niet. Ik splits de biologische nu met tandpasta met fluoride. 

Al die jaren op zijn lijn leven met geen Gps. Ik moest het thuis vinden.  Een minimaal gebruik van de smart Phone (de aanschaf zo lang mogelijk uitgesteld totdat ik voelde dat het mocht en ik alleen de echte waarde zou gaan gebruiken). Door het lange uitstellen heb je het te veel van zelf niet nodig.

Geen feestjes kon ik geven omdat de lijst niet als feest werd gezien. Ik ontving daarvoor wel 'andere' magistrale feestjes op wonderbaarlijke plaatsen. Dit duurt zo lang totdat de lijst aanvaard wordt door de mens als normaal, natuurlijk. Dit krijgt Hij voor elkaar. Onder het mom van het klimaat. Het was voor mij ook eerst een lijst. En telkens kwam er weer iets bij totdat ik het zag als weer een cadeau.

Levend water tot je nemen en alles doorstromen zodat het leven in je lichaam mee wil met dat water. Dat doet levend water en 'dood' water niet. Dan wil het kleinste niet mee want het leeft niet!

Omdat je zoveel weglaat kost het evenveel als een vertrouwd leven, geen cent meer en het is haalbaar met de aardse bevolkingsaantallen omdat er niets weggegooid hoeft te worden omdat je voelt wat je koopt. Je kiest niet meer om te kopen, je voelt wat je toekomt en dat is niet te veel. Er nooit te veel gegeten wordt. Iedereen verschilt toch nog van dikte omdat de ene vorm een zwaarder lichaam nodig heeft dan een ander.

Beroep ben je, als je het passende hebt gevonden, dan maakt het beroep je meer en staat het niet los.

Je man en je kind meekrijgen in het dagelijkse 'geweldige' van je lijst. Want die lijst heeft veel meer te bieden dan wat wij verwachten. De lijst lost op. De lijst is een geschenk in plaats van een opoffering. 

Ik voelde alles beter. Ik werd anders. Je man is anders. Je kind is anders. Voor mij beter. Niet altijd direct maar wel als ik het verband zag. Dat zie ik nu telkens. Je begrijpt.

In de samenleving van mijn tijd was dit een hele moeilijke lijst. Toch hield ik vol. Het verschil was te groot om er niet voor te kiezen, stapsgewijs en onvoorwaardelijk. 

Gewoon wordt bij deze lijst vervangen door kwaliteit en veel meer.

Jammer: Geen hond die mij aan de lijn hield, ik moest vrij rondlopen en met inwendige aandacht. We kregen wel een rode kater die enorm aanhankelijk maar ook los van mij zijn leven leeft. Meerdere beesten kwamen op ons huis af door de straling van huis en tuin. Zo werkte Arc van Noah ook. Beesten zijn hier kleiner dan in zuidelijke landen. Wij zitten in een top klein land en dat voelen grote beesten van nature. Dit vormt een stilte taal. 

Geen horloge

Geen hakken, wel voor speciaal feest.

Geen dier kwaad doen (nog 1 procent voor die zeldzame grote spin, en die ene mug) Geen vlieg doden

Met geld enorm veel meer kunnen

Losse bio thee gaat over naar water over wortels en bladeren

Diesel mocht op dat moment nog wel. De zuiverheid en vanwege de grondstof die uit de aarde moest , dit om de aarde lichter te maken. De zwaarte van diesel gaf mij ook verbinding met het aardse, dat ik niet wegvloog. Ik merk dat ik bijna over mag gaan op elektrisch of iets zelfvoorzienend of zoiets. Vele spirituelen reden met een zware brandstof, die moest op. Voor de verlichting

Dagelijkse verwondering- dagelijkse bewondering

Biologische zonnebrand

Biologische koekjes

Biologisch snoep

Biologisch ijs

Biologische conserven

Biologische boter handcrème

Je voelt je lichaam en je voelt de kleinste klachten,  beter te duiden, minder medicijnen nodig. Je neemt gezonde medicijnen als het nodig is.

Alcohol enkel bij een zeer uitzonderlijke gebeurtenis, water smaakt als je zuiver bent als wijn.

Geen lenzen voor mij. Ik kijk door een andere bril van anders

Dit is een stukje van mijn lijst. Was het te duur? Nee. Het is heel vaak 'geen' daar kun je mee te beginnen. Daarna worden dingen 'ineens'  gratis, zodat je telkens precies genoeg hebt en nog meer. Om dat dan aan het duurdere te geven.